Taal.

De eerste blog op deze pagina. Fotograferen en schrijven. Kan ik dat combineren?

 

Ik moet bekennen dat ik meer een fotograaf ben dan een schrijver...

Foto's maak ik graag. (heel graag)

Boeken en verhalen lees ik ook graag.

Maar zelf schrijven? Toch een dingetje. Gewoon beginnen dan maar? Ok, vooruit. En maar zien waar het schip strandt. Is dat met een 'd' of met 'dt'? Daar gaan we al...

 

Mijn moeder was de taalpurist bij ons thuis. Mijn Nederlands is dus niet heel slecht want ze greep op alle foutjes in. God verhoedde dat een juf van mijn basisschool, of korter geleden, die van mijn eigen kinderen, foutjes maakte in een rapport: dat werd met rode pen gecorrigeerd en teruggestuurd!

 

Maar helaas, mijn moeder ben ik eind 2019 verloren.  Haar leven en het deel samen met mijn vader is op een mooie manier afgesloten. Moeilijk heb ik het daar niet mee. Het is goed zo. Maar als het gaat over Taal (en koken) mis ik toch wel mijn vraagbaak! Waar ik vaak op gevoel 'weet' of ik iets al dan niet juist noteer, kon zij me de betreffende regel altijd even uitleggen waardoor het dan ook zéker was dat het klopte.

 

Deze foto laat zien hoe vol de kerk zat tijdens haar uitvaart. De aandacht en liefde die zij tijdens haar leven verspreid had, was terug te zien in die volle kerk. Gelukkig heb ik een paar foto's die mijn vriend gemaakt heeft. Die zijn me dierbaar.

 

Ik gun daarom iedereen die afscheid van een naaste moet nemen een mooi document om op terug te kijken. Ik maak het graag voor jullie.

 

Vanaf vandaag is deze website online. Ik ga mijn best doen om regelmatig een verhaaltje te schrijven. Lezen jullie mee? En reageer ook als iets je raakt of als je iets heel raar vindt of bijvoorbeeld een taalvout ontdekt ;-)

Dat is alleen maar leuk!

 

 

© foto Walter Craanen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.